Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Ett gott, saftigt och smakrikt bröd när du vill att brödet inte bara ska vara ett nödvändigt tillbehör. Sätt en surdeg på rågmjöl och baka sedan det här fantastiska brödet av dansk typ.

Dag 1

Rosta:
90 g pumpkärnor
300 g rågkross
50 g linfrö
80 g solrosfrö

Koka upp:
500 g vatten
52 g havssalt
90 g surdeg av rågmjöl

Blanda ”rosta” med ”koka upp” och låt stå till nästa dag.

Dag 2

Blanda:
500 g vatten
65 g jäst
300 g svart sirap
500 g stenmalen rågmjöl
450 g Manitoba

Blanda sedan dag 1 med dag 2.
Fördel degen på två terrinformer och låt jäsa till kanten.
Baka i ugnen i 160 grader i ca 1 tim.

Etiketter:

Inlägget uppdaterades senast kl. 13:42 den 7 februari 2014.