Minskad efterfrågan för champagne

Förra året minskade efterfrågan för det nordfranska bubbelvinet. Det var i synnerhet på den europeiska marknaden Champagne tappade.
Champagnekonsumtionen har sett en enorm utveckling. Sedan millennieskiftet har intresset överstigit alla förväntningar och distriktet har till och med hunnit utöka sin vingårdsareal tack vare en ökande efterfrågan.
Champagne
Men nu kommer alarmerande uppgifter. Champagne tappar och gör det ganska mycket. Ur ett globalt perspektiv ligger tappet på 1,5 procent, men på den europeiska marknaden ligger efterfrågan hela fyra procent lägre för 2013 jämför med 2012.
Även värdet för champagneförsäljningen minskade, med två procent enligt CIVC, Comité Interprofessionnel du vin de Champagne. Men försäljningen förra året är trots detta den femte största i Champagnes historia.
Förra året såldes 304 miljoner flaskor champagne.

Etiketter:

Inlägget uppdaterades senast kl. 15:05 den 3 februari 2014.