Upptäckarstipendiater till Portugal utsedda

PortugalFör sjunde året i rad har ViniPortugal delat ut stipendium till lovande sommelierer i Norden. Nu står det klart vilka det blir.
ViniPortugal heter landets organisation för främjande av Portugals viner på den internationella arenan. Och sedan sju år tillbaka har denna delat ut så kallade upptäckarstipendier till blivande sommelierer i Sverige och Norden.

Under resan som sker i februari i år, kommer deltagarna att få resa till Porto och Douro där de kommer att få besöka portvinskällare och vingårdar, träffa vinmakare, besöka mässan Essencia do Vinho. Sammt prova massor av viner och fördjupa sina kunskaper om landets vinkultur, druvsorter och gastronomi.

Från Sverige blir det totalt fyra nyutexaminerade sommelierer som reser:
Stefan Johansson från Vinkällan Dryckesutbildningar, Catharina Bevik från Gustibus Wine & Spirit Academy, Elin Joachimsson från Hotell och Restauranghögskolan vid Örebro Universitet samt Tina Trigg från Restaurangakademien.
Det är de ansvariga dryckeslärarna på respektive utbildning som väljer ut vilken av deras avgångselever som ska få stipendiet. Eleverna ska ha visat ett engagemang och intresse utöver det vanliga och presterat bra på praktiska och teoretiska prov.

Inlägget uppdaterades senast kl. 15:06 den 3 februari 2014.