Världens Viner nr4 2013 Douro/Duero

vv4-2013Världens mest vinintensiva flod är också ett av världens absolut bästa vinområden. Läs mer i senaste numret, ute i handeln nu!Här hittar vi portvin, ikonviner från spanska Ribera del Duero, frivola vita viner med spritsig karaktär i Vinho Verde i norra Portugal. Med andra ord: mångfalden är djupt imponerande.

Det finns knappast bättre anledning än denna till att göra ett temanummer där floden står i centrum, där vi reser från Spanien till Portugals Atlantkust och besöker den ena spännande vinproducenten efter den andra.

Men som bekant är inte allt vin. Vi skriver också om museer, spännande arkitektur och inte minst god mat. Anders Levén, mångårig tv-kock, presenterar några av sina spanska favoriter med tillhörande recept.

Allt detta och mycket mer i kan du läsa om i Världens Viner nr 4, 2013: Duero/Douro..

Men det är inte allt!

När vi bestämde oss på Världens Viner att ge ut en specialbilaga lagom till årets stora festligheter föll valet naturligt på bubbel. Men vi ville koncentrera oss på den dryck som fått ett så stort genomslag i Sverige att man till och med i Frankrike är överraskad. Vi är ju en av världens ledande champagnekonsumerande nationer.

Men champagne, i all sin exklusivitet, är mer än så. Profilerna bakom drycken spelar stor roll och det är inte med lite stolthet vi kan presentera en mycket exklusiv intervju med mannen bakom ett av de allra största champagneföretagen, nämligen monsieur Paul-François Vranken, mannen bakom Pommery och mycket, mycket mer. Läs Karsten Thurfjells spännande intervju med mannen som ytterst sällan ger intervjuer.

Vi stannar emellertid inte där utan kan också presentera en alldeles exklusivt framtagen meny signerad Ulf Wagner. Här trängs godbitarna och till allt, varenda liten tugga, kan man med fördel konsumera, just det, champagne.
Sist, men inte minst, har vi en utförlig champagnetest där resultatet pendlar mellan det förväntade och det mycket överraskande. Exklusivt det med, inte minst då provningspanelen består endast av kvinnor.

Varmt välkommen att följa med på vår resa!

Etiketter:, ,

Inlägget uppdaterades senast kl. 09:37 den 20 mars 2014.