Brad Pitt och Angelina Jolie ska göra toppvin i Provence

Brangelina, eller Hollywoodstjärnorna Brad Pitt och Angelina Jolie planerar att tillverka ett riktigt bra rött vin från Provence. Till sin hjälp har de Rhôneproducenten Perrin.

Den amerikanska filmstjärneduon Angelina Jolie och Brad Pitt äger ju sedan några år en vingård i Provence. Visst kan det tyckas vara ett hobbyprojekt, men vinerna är det sannerligen inget fel på. Deras rosévin Miraval har fått internationellt erkännande och erhållit flera priser.

outeille-miraval(1)Det var 2008 som kändisparet köpte Chateau Miraval i Provence för över motsvarande 350 miljoner kronor. Några år senare inleddes samarbete med vinproducenten Perrin, som står bakom den klassiska och närmast kultförklarade vinfirman Chateau Beaucastel i Chateauneuf du Pape i södra Rhône.

Klart det borgar för succé. Men det tar inte slut där. För nu kommer uppgifter från vintrion att det ska tillverkas rött vin, i världsklass. Pengar finns, kompetens finns och bättre medial exponering får man ju leta efter.

Vinet ska dra mot ett Super Tuscan-vin, enligt uppgifter i internationell vinpress, alltså en för området udda blandning druvor men med ambition att slå världen med häpnad.

‒ Vi planerar att experimentera med olika druvosroter som Syrah, Mourvedre, Cabernet Franc och andra, förklarar Marc Perrin.

När vinet släpps är ännu inte klart.

För mer info, gå in på:

http://www.decanter.com/news/wine-news/584793/brad-pitt-angelina-jolie-plan-super-provence-red-wine-with-perrin-family?utm_source=Cheetahmail&utm_medium=email&utm_content=news+alert+link+060214&utm_campaign=Newsletter-060214

Inlägget uppdaterades senast kl. 11:29 den 6 februari 2014.