Helgens tips är både tropiskt och slow food

Vitt

426076Fredagslaxen väntar på bordet, den är grillad i ugn och tillbehören är klassiska. Men samtidigt har egengjord mangochutney blommat ut och väntar på att bli uppslukad. Till detta serveras också en lättare sallad.

Vinet blir en McManis Viognier (nr 6290) 2012 från Australien med tropiska frukter, det smakrikt, har en tydlig fatig ton och en del mango i botten. Kombinationen är med andra ord förträfflig i den mer avspända skolan. Leverantör är Divine AB och den australiska producenten är McManis Family Vineyards.

Prismässigt är vinet ett fynd, för ynka 91 kronor får vi ett riktigt intressant vin på en världens mest omskrivna vitvinsdruvor.

Bara en så’n sak!

http://systembolaget.se/6290

Rött

540658Visst tror att man att våren är i antågande, men vi får lugna oss. Och detta gör vi genom att laga en riktigt smakexplosiv Boeuf Bourguignon, köttgrytan från Bourgogne. Klassiskt och rustikt i samma tugga. Slow food.

är har vi mycket bra rött vin att välja mellan men valet faller på förträffliga Mas Louise (nr 6470) 2012 från sydfranska Côtes du Rhône, för endast 91 kronor. Ett plus är att vinet är ekologiskt odlat. Och – naturligtvis – riktigt gott. Svensk leverantör är Arvid Nordquist och producent i Frankrike Duseigneur.

Vi hittar en rejält fruktig smak i vinet med inslag av björnbär, skogsbär, detär lite pepprigt, det sticker till på tungan och har små toner av lakrits som harmonierar med den mustiga grytan.

http://systembolaget.se/6470

Inlägget uppdaterades senast kl. 11:41 den 7 februari 2014.