Rhôneklassiker till Enjoy

Famille Perrin med Château Beaucastel inleder samarbete med Enjoy Wine & Spirits. Den svenska vinimporten blir därmed ansvarig för distributionen av samtliga viner från en av södra Rhônes stora.

– Det är superkul, säger Karl Arbin, produktchef på Enjoy.

perrin_beaucastel_rouge_2011_jpg_10014_miniFrån och med januari i år är Enjoy Wine & Spirits ansvariga för distributionen av vinerna från Famille Perrin i Sverige. Redan nu i februari och i mars kommer tre av vinerna att lanseras på Systembolaget.

– Det är superkul. Vinerna från familjen Perrin tror jag följt med alla som någonsin haft ett intresse för vin. Att få representera och återlansera deras viner i Sverige är otroligt roligt, säger Karl Arbin, ansvarig produktchef på Enjoy Wine & Spirits.

För familjen Perrin började allt med Château de Beaucastel i vindistriktet Châteauneuf du Pape i södra Rhônedalen där de under flera generationer framställt några av områdets absolut främsta viner. De var tidigt ute med att arbeta ekologiskt och har sedan 1974 arbetat efter biodynamiska principer i vingårdarna.

Idag äger familjen Perrin vingårdar runt om i hela södra Rhônedalen och producerar vin från dessa under etiketten Famille Perrin. De har även två nya projekt i form av deras egendom Domaine du Clos des Tourelles i Gigondas och egendomen Miraval i Provence vilken de driver tillsammans med Angelina Jolie och Brad Pitt.

Vinerna som lanseras är: 2012 Château de Beaucastel Roussanne Vieilles Vignes, 2011 Château de Beaucastel Hommage à Jacques Perrin samt 2011 Château de Beaucastel.

För mer info, gå in på:

http://www.beaucastel.com/

Inlägget uppdaterades senast kl. 10:10 den 4 februari 2014.