Spansk vinjätte lanserar pisco från Chile

Nu lanserar den spanska vinfirman Torres en pisco från Chile på svenska marknaden. Pisco? Jo, det sydamerikanska destillatet som förtjänar betydligt mer än sitt märkligt dåliga rykte.

Pisco är ett vindestillat och som sådant riktigt spännande. Varför drycken har så dåligt rykte, inte minst i Sverige, har att göra med dåliga erfarenheter, dåliga varianter eller kanske framför allt okunskap. Men tar man piscon seriöst, ser man snart att det gärna handlar om en raffinerad produkt.

– En del jämför pisco med grappa, men de flesta upplever piscon mjukare och friskare i sin karaktär. Just att den är så aromatisk gör den perfekt att blanda drinkar med men entusiasterna föredrar den ren, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager Torres Sweden.

image001Nu lanserar den spanskglobala vinfirman Torres en pisco från Chile, El Gobernador. Den är tillverkad på den klassiska pisco-druvan Moscatel de Alexandrie och Pink Moscato.

Redan på 1500-talet ska de spanska erövrarna ha startat tillverkning av pisco. Än i dag råder emellertid kontrovers mellan Chile och Peru om vilket land som var först och båda länderna ser piscon som sin nationaldryck.

För mer info, gå in på: http://www.systembolaget.se/70651

Etiketter:, ,

Inlägget uppdaterades senast kl. 10:35 den 18 februari 2014.