Triss i bästa marsnyheter

Mars präglas av massor av intressanta nyheter och nu känns det som att det blir en smula varmare, även i Systembolagets sortiment. Världens Viner tipsar om några av de bästa vinerna som finns i butik 1 mars och framåt.

Vitt
Josef Chromy Riesling 2012, Tasmanien, Australien
Art.nr. 6462 – 121 kr
Aromatisk Riesling med intresse för blommor och persika, men här finns även en viss dragning till petroleum och småsten. I munnen är han len och fruktig med en skön syra som kittlar kinderna och får snålvattnet att flöda. Lika friskt som aperitif som god till fisk- och skaldjursrätter utan för mycket krusiduller.
http://www.systembolaget.se/6462

Mousserande
Coeur de Cuvée Champagne Vilmart & Co 2006, Champagne
Art.nr. 99147 – 777 kr
Frisk och elegant uppstramad champagne med ett mineraliskt fundament av snäckskal och våta stenar varpå det byggs lager på lager med äpplen och citrusfrukt. Längst upp på toppen ligger en charmigt mogen karaktär av nötter och nougat. Trots viss mognad är det här ett vin som precis lämnat småskolan. Livet ser långt och ljust ut.
http://www.systembolaget.se/99147            

Rött
Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac Grand Cru 2007, Saint-Emilion, Bordeaux
Art.nr. 90231 – 139 kr
Ursprungstypisk och trygg bordeaux med mogen doft av plommon, höstlöv, kaffe och kryddor. Medelfyllig och drickfärdig med läcker balans mellan frukt, syra och sträva tanniner. Eftersmaken är elegant och vettigt lång. En halvflaska som trivs bäst med helstekt ryggbiff.
http://www.systembolaget.se/90231

Inlägget uppdaterades senast kl. 15:22 den 26 februari 2014.