Spansk matfestival ska locka foodies till nya resmål

Ny spansk matfestival med flera inbjudna spanska stjärnkockar ska locka matintresserade att hitta nya gastronomiska hörn i Spanien.

Eat Spain Up! är en ny spansk matfestival som i nästa vecka går av stapeln i Stockholm. Flera spanska stjärnkockar som är specialinbjudna kommer att hålla provningar och visa upp ett möjligen lite okändare gastronomiskt Spanien.

Men representanter från restauranger i Stockholm med spansk mat på sina menyer kommer också att vara på plats för att presentera specialrätter och ett urval av produkter från Spanien. Här hittar vi restaurangerna Puerta del Sol, Rolfs Kök, Andalucía, Boquería Torget samt AG Restaurang & Bar.

DSC_0551

Utöver detta anordnas en rad kulturella aktiviteter som dokumentärvisningar, fotoutställningar och litteratur, allt med anknytningen till spansk mat och kultur.

Matfestivalenssyfte är att främja kunskapen och intresset för traditionell spansk matkultur och samtidigt visa de senaste kulinariska trenderna från medelhavsköket. Evenemanget, som är öppet för allmänheten, foodies, press och andra kulinariska proffs, är ett samarbete mellan en mängd offentliga och privata organisationer, och har samordnats av bland annat det spanska kock- och konditorförbundet.

För mer info, gå in på eatspainup.com.

Etiketter:, ,

Inlägget uppdaterades senast kl. 13:04 den 20 mars 2014.