Box ersätter traditionell champagnekylare

Champagnehuset Piper-Heidsieck lanserar i mars en ny förpackning på Systembolaget i form av en ny champagnekylare. Vinkylaren som omsluter flaskan har inspirerats av Piper-Heidsiecks huvudkontor i Reims i nordöstra Frankrike.

Champagnehuset Piper-Heidsieck och vinmakare Régis Camus har blivit rejält premierade under åren. Bland annat har producenten för sjunde året i rad vunnit utmärkelsen ”Sparkling Winemaker of the Year” vid International Wine Challenge 2013.

I Fine Champagne Magazines stora champagneprovning förra året placerade sig dessutom Piper-Heidsieck som näst bästa non-vintage champagnen.

 

Men nu är det dags för något helt annat, som visserligen är intimt förknippat med champagne: konsten att kyla den. Därför lanserar Piper-Heidsieck en designad, mycket annorlunda champagnekylare i boxformat.

– Piper-Heidsieck har en lång tradition av mode- och designsamarbeten med designers som Pierre-Karl Fabergé, Jean Paul Gaultier, Christian Louboutin och Victor & Rolf. Nu har vi nöjet att presentera en ny design på en champagnekylare för att rama in den klassiska flaskan med struktur hämtad från Pipers huvudkontor som ritades 2008 av Jacques Ferrier, säger Mats Jansson, Brand Manager Wine på Edrington.

Inlägget uppdaterades senast kl. 07:47 den 4 april 2014.