Vinkällans Maya Samuelsson vinnare i vintävling

Maya Samuelsson, marknadsansvarig på Vinkällan, vann Freestyle Sommeliertävling. Tävlingen hölls på Malmö Öl och Whiskyfestival och arrangerades bland annat av Gustibus i Malmö.

Maya Samuelsson från Vinkällan Dryckesutbildningar tog hem första priset i Freestyle Sommeliertävlingen som gick av stapeln i Malmö den 28 mars. I tävlingen ingick teoretiskt prov med betoning på mat och vin i kombination och i finalen på scenen skulle man ta hand om två gäster.

Dessutom var det provning av flera viner.

‒ Mest nöjd är jag nog över mina vinbeskrivningar i kvalet, säger Maya Samuelsson, marknadsansvarig på Vinkällan som prickade samtliga fyra viner i tävlingen.

Vinkällan Maya Porträtt 1

Tävlingen hölls på mässan Malmö Öl och Whiskyfestival som för första året även hade en vinavdelning. Tävlingen anordnas av Gustibus tillsammans med Svenska Sommelierföreningen.

‒ Vi är självklart oerhört stolta över Maya. Hon lägger ner ett enormt arbete och är otroligt ambitiös. Att hon hinner med detta samtidigt som hon hjälper oss att driva skolan i en expansiv fas är ju fantastiskt, säger Britta och Dick Samuelsson stolta föräldrar och ägare till Vinkällan.

Foto: Magnus Ericsson

Inlägget uppdaterades senast kl. 14:37 den 24 april 2014.