Alex Ferguson sålde vin för 25 miljoner kronor

Manchester Uniteds förre tränare Alex Ferguson har sålt delar av sin vinsamling. Och för detta kunde han casha in över 25 miljoner kronor.

Manchester Uniteds förre tränare, den kontroversielle Alex Ferguson, har under delar av sin tränarkarriär byggt upp en imponerande vinkällare. Den tog fart efter en resa i Frankrike för snart 25 år sedan och alltsedan första dagen har han lyckats samla på sig riktiga rariteter.

01_lg

Foto: Christie’s

En del av dessa har nu gått under klubban på spektakulär vinauktion på Christie’s i Hongkong. Inte minst då en sexliters Domaine de la Romanée-Conti 1997 inklusive ett kort med texten: ”Lyckönskningar, Alex Ferguson” – klubbades för över en miljon kronor.

– Man måste ha ett intresse utanför fotbollen för att kunna koppla av från intensiteten och pressen man lever under som tränare, säger han i en PR-film för auktionsfirman Christie’s.

Ett annat uppseendeväckande utrop var sex flaskor Romanée-Conti 1999, som såldes tillsammans med en signerad tröja från Champions Leauge-finalen 1999.

Men det tar inte slut där. Enligt uppgift ska han sälja av mer av sin källare. Nästa gång på i London och även en nätauktion är utlovad.

För mer info, gå in på:

http://www.christies.com/auctions/fine-wines-from-the-collection-of-sir-alex-ferguson-cbe#about-section

Inlägget uppdaterades senast kl. 09:15 den 26 maj 2014.