Hemliga lådan…

Man undrar lite vad som döljer sig i den snygga förpackningen. Och priset avskräcker en smula. Men när man väl öppnar den, är det lite som julafton. Om man gillar viner från Bordeaux vill säga. Och det gör man väl.

Förpackningsindustrin skrattar hela vägen till banken. I synnerhet de som jobbar mot vinindustrin. Idag har vi pet-flaskor, boxar i olika modeller, snart kommer en som liknar en husvagn, handväskor look a likes eller tetror. Vi har magnum, vanliga 75-or, vanliga med breda axlar och som väger som två flaskor vin, vi har vin på burk, på glas (Systembolaget förlorade nyligen den fajten) och vi har vin på 3-decilitersförpackningar. Fattas bara ett litet sugrör.

20140507_184616

Men det tar inte slut där. Inte om vi räknar med alla presentförpackningar, trälådor, plastditon, neopren-omslag för champagner, ni vet det där följsamma gummit, och silikonboxar med förgyllt guld… Nej, det där sista var ljug.

Hur som helst har det nu kommit ytterligare en liten förpackning som är värd att uppmärksammas. För sitt innehålls skull. Men lådan är snygg och döljer verkligen vad som finns i. Jag fick den själv i present och associationerna drog åt helt andra håll.

Men när jag väl öppnande den… Violà, där fanns fem små prov på stora viner, samtliga från Bordeaux. Lådan innehåller nämligen fem olika glasrör om i deciliter vin i varje, fyra röda och en vit söt: Château Kirwan 2008, Château Beychevelle 2009, Château Guiraud 2002, Chateau Latour-Martillac 2006 samt det söta vita vinet Château Coutet 2008.

20140507_184558

Snyggare än så kan det knappast bli.

Och ser man till innehållet, blir man liksom dubbelt glad.

http://www.systembolaget.se/76713

Inlägget uppdaterades senast kl. 14:00 den 20 maj 2014.