Sardinien-special med rosévinsbilaga

Världens Viner nr 2 2014 SardinienVärldens Viner nya nummer är fullspäckad med spännande reportage om Sardinien, flera vintester, en hel extrabilaga om rosévin och mycket, mycket mer.

Nu släpper vi Världens Viners andra nummer 2014. Denna gång har vi rest till Sardinien och gjort en hel radda av spännande upptäckter. Naturligtvis med fokus på vinet, men också på den lokala gastronomin, några sköna städer och charmigt, unikt boende.

Vi har också provat oss igenom det sardiska sortimentet av viner på den svenska marknaden. Och vi är överens om en sak: det autentiska, äkta och mycket förträffliga i vinet från Medelhavsön. Det imponerar kort sagt.

Men i detta nummer medföljer en bilaga om rosévin. Det rosa vinet har ju vunnit enorma framgångar i Sverige de senaste åren. Detta följer vi upp bland annat med en test där vi hittar guldklimparna bland över 150 provade roséviner.
Och så presenterar vi en storslagen meny signerad mästerkocken Ulf Wagner som får oss att titta en smula djupare i rosévinsglaset.

Etiketter:,

Inlägget uppdaterades senast kl. 11:58 den 8 oktober 2014.