Stockholms bästa flyt har flyttat

Restaurang Flyt tvingas flytta i och med ombyggnnationerna kring Slussen i Stockholm. Ny plats är nedanför Kungsholmstorg.

Ända sedan sent 1980 har hon legat vid Kornhamnstorg, den ombyggda ”Djurgårds 5:an”. 1999 döptes hon till ”Flyt” och alltsedan dess har hon varit en minst sagt populär restaurang för såväl stockholmare som turister, och bättre plats att avnjuta deras lilla men naggande goda meny var svår att tänka sig. Allt om Whisky uppmärksammade stället 2005, men nu ligger hon inte längre kvar eftersom ombyggnaden av Slussen ska ta sin början.

Flytflytt

Så här skriver ”FLYT med Besättning” på Facebook: ”Efter en extremt trasslig höst/vinter med överklagade bygglov, tillståndsansökningar, yttranden, varvsbesök etc. så börjar det äntligen ljusna! FLYT har fått beviljat bygglov på Norr Mälarstrand och vår förhoppning är att kunna slå upp grindarna till försommaren.”

Den 21 maj gick ”Flytflytten” till Kungsholmen och där har hon ankrat mitt för Kungsholmstorg. Och hemsidan (www.flyt.se) meddelar: ”Vi jobbar så snabbt vi kan med förtöjningar, anslutningar och allmänt ’piff’ ”.

Utsikten från den nya platsen går ju inte heller av för hackor och kommer att bli precis lika perfekt för stundande sommardagar. Förhoppningsvis kommer deras alldeles utsökta ”Stockholmsklassiker” åter att finnas på menyn: Strömmingsflundra fylld med fransk senap och dill som serveras med smör- och dillslungad potatis.

 

 

 

Inlägget uppdaterades senast kl. 10:18 den 28 maj 2014.