Överraskande gott från Sardinien

I Världens Viner 2 som nu är ute i handeln, är det Sardinien som gäller, denna fantastiska ö mitt i Medelhavet. Tidningen är sprängfylld med läsning om vin, resor, lyxigt boende (utan att vara dyrt) och mat, massor av mat.

Här bjuder vi på en av de godare rätterna ön kan uppbåda, signerat restaurang Mancini i Stockholm.

Seadas sarde

 

500 g mjöl

3 ägg

225 ml vatten

salt

rivet citronskal

50 g honung (eller efter smak)

400 g riven pecorino

50 g smör

socker

 

pasta_2359_tif

Foto: Linus Hallgren

Gör så här:

Gör en hög av mjölet, lägg i äggen, vatten och salt och knåda i minst 15 minuter.

Rör i smör (eller, om du föredrar, samma mängd ister, vilket krävs enligt traditionella recept), lite i taget och knåda tills degen är smidig och fast.

Gör en boll av degen och låt den vila 30 minuter i kylskåp.

Kavla ut degen till en tjocklek av 1,5 mm.

Blanda den rivna pecorinon med honung och citronskal till en smidig kräm (en liten skvätt grappa skadar inte…).

Skär degen i rundlar, cirka 10 cm i diameter, klicka på pecorinokrämen och täck med en rundel, pressa samman sidorna ordentligt.

Stek dem i rikligt med olja. Strö över socker och lite honung vid serveringen. Avnjuts varma…

 

VINTIPS!

Montesu 2011, Isola de Nuraghi (74580, 135 kr)

Inlägget uppdaterades senast kl. 10:54 den 3 juni 2014.