Flyt åter öppet

Stockholmsklassikern Flyt har åter öppnat. Efter att krogen tvingats lämna Slussen har den slagit upp sina dörrar nedanför Kungsholmstorg i Stockholm.

Nu har Flyt åter slagit upp portarna. Tidigare låg restaurangen vid Kornhamnstorg i Gamla Stan, men tvingades lämna sin plats då Slussen-projektet armbågat sig fram. Flytten gick redan i maj i år, men först för bara någon vecka sedan kunde man alltså åter starta upp verksamheten. Numera är adressen Kajplats 464 Norr Mälarstrand.

Flytflytt-360x360

Flyt är en veritabel Stockholmsklassiker. Idag har restaurangen sin plats på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Men där är allt som vanligt, förträfflig mat och ett intressant vinurval. Vi provade röding med lättrökt forellrom, dillmajonnäs och färskpotatis, precis lika gott som det låter. Och till detta några glas av Borgo San Leo Claretto, alltså det italienska rosévinet, en riktigt fin matchning.

Flyt är från början gamla Djurgårds 5:an, byggd 1901. Med den reste stockholmarna från Slussen till Kungliga Djurgården långt in på 1970-talet. Efter det byggdes fartyget om till restaurang och ankrade vid Kornhamnstorg. Då anslöts också den stora bryggan som utgör uteservering. Fartyget har haft namnet Flyt sedan 1999.

Inlägget uppdaterades senast kl. 14:33 den 7 juli 2014.