Tips: tre bra röda viner till grillat

Sommar innebär grillat. Punkt. Men vad ska ni dricka till en saftig hamburgare eller smakrika lammracks? Vi har tre riktigt bra förslag på röda viner till grillat. Kolla våra bästa tips här!

hanging_snakes-jw

Langmeil Hangin’ Snakes Shiraz Viognier 2012

Barossa, Australien, nr 72056 165 kr
Elegant vin med tydlig pepprig ton, det är fräscht, rejält fruktigt med balanserad ekfatston, inslag av mörka bär, björnbär och ett försiktigt inslag av mynta.
Serveras till hamburgare på viltfärs med lätt grönsallad och grillade röda paprikor och en vitlöksbaserad creme.

ars_nova-jw

Ars Nova 2008

Navarra, Spanien, nr 75697 127 kr
Rikligt med frukt, fin frisk ton med inslag av både blåbär, skogsbär, lakrits och en liten kryddighet. Tydlig mognad med elegant eftersmak.
Ett vin som är perfekt för grillade lammracks med lite lätt syrliga tillbehör. Servera gärna vinet mellan 16 och 18 grader.

cuvee_margot-jw

Bourgogne Cuvée Margot 2012

Bourgogne, Frankrike, nr 5447 149 kr

Bärig smak med inslag av fat, körsbär, lingon, kryddor och muskot. Nyanserad, bärig doft med inslag av fat, körsbär, blåbär, kryddor och muskot.
Passar perfekt till grillad marulk med grillad aubergine och en citrusbaserad sås. Vinet bör serveras omkring 16 grader.

Sugen på fler vintips? Världens Viner nr 2

är ute i handeln. Denna gång handlar det om Sardiniens viner, mat och spännande resmål. Men i tidningen finns också en rosévinsbilaga av dignitet. Bland annat har provningspanelen tagit sig an över 150 roséviner för bedömning.

Etiketter:, ,

Inlägget uppdaterades senast kl. 08:57 den 3 juli 2014.