Helgens höjdarviner

Två riktigt bra viner blir det till helgen, ett vitt till löjrom och ett rött till Bookmastertoasten på plockat lammkött med massor av vitlök.

Först ut är den utmärkta, mycket franska Montagny Premier Cru Les Coères Feuillat-Juillot (nr 2812) för 151 kronor. Visst, det är mycket pengar, men det är ännu mer vin! Med sin härligt smöriga ton, bra mineralitet, fatiga karaktär och lite lätt tropiska fruktighet kanske jag till och med slänger ihop en liten smörstekt toast på Kalixlöjrom till. Nedräkningen har börjat!

808578

http://www.systembolaget.se/2812

Det röda vinet blir en Innocent Bystander Syrah (nr 16301) för 139 kronor. Det kommer från Australien och det gör producenten ingen hemlighet av. Tvärtom, här har vi på känt australiskt manér massor av mogen frukt, bärigt på gränsen till syltigt med skönt örtig toner. En Bookmaker toast på plockat lamm och massor av kryddor och vitlöksröra, tsatsiki (typ) till och helgens mat- och vinintag är komplett.

826910

http://www.systembolaget.se/16301

Inlägget uppdaterades senast kl. 19:53 den 28 oktober 2014.