Bästa vinet till skaldjur

Veckans vintips kommer från Elisabeth Paulson, fast medarbetare på Tasty News redaktion och jobbar både med Världens Viner och Allt om Whisky.

Elisabeth, med mångårigt förflutet inom branschen, gillar att resa, äta hummer och dricka champagne eller annat gott vitt vin, med eller utan bubblor.

”Jag kan tycka att det blir mycket rejäl, tung och en hel del fet mat den här tiden på året.

Att uppfylla en längtan efter lättare fräsch mat man kan äta länge och umgås över är ett bra avbrott. Skaldjur, kan vara så enkelt som räkor, rostat bröd en lagrad ost och till det ett krispigt vittvin.

Vinet jag vill rekommendera kommer från Galicien i Spanien och är friskt i både doft och smak, inslag av citrus och exotisk frukt som päron och ananas. Sa jag att det passar alldeles utmärkt till skaldjur?”

Orballo Albariño 2013, Rías Baixas, Galicien (nr 2696 89 kr)

elisabeth-paulson-150x150[1]

Inlägget uppdaterades senast kl. 13:40 den 12 november 2014.