En klassiker som aldrig sviker

Alsace är ett område med lång historia som tillhört både Tyskland och Frankrike i olika omgångar, men som nu har en egen identitet med kanske det bästa av dem båda. Vinerna är strikt gjorda som i ena landet och med elegans från det andra landet.

Producenten bakom vinet, Hugel, har funnits i många hundra år, arbetar med vinstockar som har närmare 70 år på nacken och är idag den tolfte generationen som gör vin.

Hugel Gentile

Vill man ha lite av allt så rekommednerar jag Hugel Gentile 2013 (2108, 106 kr). Av Alsace sju tillåtna druvor för vitt vin innehåller Gentile sex, större delen är Sylvaner, Pinot Blanc och Pinot Gris.

Det aromatiska inslaget i vinet kommer av druvorna Riesling och Gewürztraminer samt lite Muscat. Druvorna skördas för hand som man alltid gjort. Ett runt och gemytligt vin med frisk syra. Inslag av mogen fukt och kryddighet som svara bra mot kraftigare fiskrätter.

Detta friska och fylliga vin till ära bör man servera till en krämig fiskgryta med saffran.

http://www.systembolaget.se/2108

 

 

 

 

Inlägget uppdaterades senast kl. 17:10 den 5 februari 2015.