Grekisk vår – och svenska kändisviner

Grekland special! Läs om de bästa producenterna, godaste maten, coolaste hotellen. Och glöm inte vårt test om svenska kändisviner.
I flera år har vi funderat och till sist slog vi till: ett specialnummer om Grekland.
Efter flera resor till gästvänliga Grekland, efter att ha provat otaliga viner, viner med finess och modern attityd, insåg vi snart att vi var på rätt plats. För här händer det massor, inte minst inom vinnäringen.
Men även i övrigt har landet förändrats. Små lyxiga boenden ligger som pärlband längs de grekiska kusterna, men även jättelika resort i lyxformat.
På många sätt är det det nytt Grekland som tornar upp. Men hela tiden med den klassiska historien i bagaget. Och det intressanta är att se hur inte minst vinproducenterna hanterar detta.
VV1_cover001
Flera stora viner vinner terräng på den internationella marknaden. Ett betyg som säger det mesta om vart Grekland är på väg.
Men glöm inte heller vårt special om svenska kändisviner. Vi har gjort en rekordstor provning av dessa och resultatet är både förbluffande och självklart.
Artisten Petter intervjuas liksom stjärnkocken Ulf Wagner. Och så finns det massor av goda recept för den matlagningsglada, eller bara att låta sig inspireras av.
Ett nummer med massor av intressant läsning med andra ord.

Inlägget uppdaterades senast kl. 12:08 den 13 maj 2015.