Sydfranskt till kycklingen

Vi tjuvstartar rosévinssäsongen redan nu. Och det gör vi gärna till lättare kycklingrätter eller en sallad med överdåd av nyskalade räkor och aioli. Världens Viner tipsar därför om två bra sydfranska viner, både rosé, som gifter sig elegant och i all enkelhet.

Size370x420

 

Först ut är Exquise Prestige Rosé (nr 72942, 99 kr) från Languedoc i södra delen av landet med ett Medelhavstempererat klimat. Vinet har en hög fruktintensitet men i bra, varmfruktig balans, vi hittar också en örtig ton och lite nyskördade jordgubbar i vinet. Passar perfekt till en Ceasarsallad med lagom dos dressing och frisk citruston.

 

23406

 

Andra vinet ut är Puycheric Syrah Rosé (nr 2209, 75 kr), också det från sydfranska Languedoc. Här hittar vi en större enkelhet karaktär i vinet, rejält med hallon och smultrontoner och en matvänlig, försiktig bitterhet. Vinet har en bra längd där frukten dominerar. Servera gärna vinet till nygrillad kyckling med örtiga inslag och lätt grönsallad till. Eller en räksallad med massor av god majonnäs med inslag av vitlök.

 

 

Etiketter:, ,

Inlägget uppdaterades senast kl. 14:31 den 16 april 2015.