Kryssning i gastrotappning

Nyrenoverade Mariella, ett av Viking Lines kryssningsfartyg som går mellan Stockholm och Helsingfors, har nu flera restauranger att visa upp.

Kryssningsfartyget Mariella har öppnat Ocean Grill restaurang, ett populärt koncept från Cinderella, med en gedigen grillmeny och öppet kök där maten tillagas framför gästen. Klassiska Food Garden har renoverats men har kvar sin atmosfär.

sparklingweeks-essiavellan-michaelbjorklund-812x501pxJust nu serveras en bubbelmeny om tre rätter. Det är den åländske stjärnkrögaren Michael Björklund som valt ut några av sina favoriträtter för säsongen.

Till detta har Essi Avallan, Master of Wine, skapat två olika dryckespaket med bubbel som passar utmärkt till maten. Ett champagnepaket och ett med mousserande viner från hela världen.

Helt ny är även restaurangen Plate Social Dining. Med sin industriinspirerade inredning med rustika bord och biostolar känns det nytt och spännande. Menyn speglar mattrender från hela världen.

Dessutom, i centrum för denna restaurang finns en delikatessdisk där resenären kan välja mellan ytterlgare några rätter.

Mat i åtanke alltså, hela vägen mellan Stockholm och Helsingfors.

 

Inlägget uppdaterades senast kl. 09:33 den 13 maj 2015.