Lyxigt bubbel i tre varianter

Världens bästa vindistrikt? Jo, när det kommer till lägstanivå är det inget som slår Champagne. Men allt är inte makalöst. Bara nästan allt. Nu är det dags att börja servera champagne till mat. Det blir helt enkelt godare så.

Världens Viner har hittat tre spännande bubbelviner från Georges Vesselle, tre stilar, tre prisnivåer, och till detta tre olika matförslag. Håll till godo!

brutNV1-126x420m

 

Champagne Georges Vesselle Brut NV, Bouzy Grand Cru (nr 77442, 299 kr)

Fin doft med friska inslag, en aning brödiga toner och lättsamt med karaktär av röda bär. I smak är vinet påtagligt fruktigt med inslag av röda bär, det är brödigt, mycket fin, livgivande syra med en avslutande längd där vi hittar både jordgubbar, mineralitet och smält smör. Lysande som aperitif eller till snittar på skaldjur på smörstekt bröd.

 

BrutZero2008-129x420

 

Champagne Georges Vesselle Brut Zero 2008, Bouzy Grand Cru (nr 77193, 385 kr)

Påtagligt frisk i näsan, massor av rödfruktig karaktär, bröd, mineralitet, omogna hallon, vinbär och lite citrus. I smak mycket fruktigt och torrt, hög syra, fin, krispig mineralitet åter med röda vinbär, hallon, citrus i mycket fin balans. Servera till ugnsbakad Dorada med krispig sallad på gemsalad och ansjovis.

 

CMBrut1998-126x420

 

Champagne Vesselle Collection Millésimes 1998, Bouzy Grand Cru (nr 77677, 499 kr)

Aromatiskt med tydlig mognadstoner i form av skog, undervegetation, nötter, svamp, choklad och multna löv. I smak rik på nyanser där mognadstonerna dominerar i form av skog, multna löv, nötter, brioche, periska och bra mineral karaktär i avslut. Ett stort, smakrikt vin som passar utmärkt till smörstekt marulk med äggröra och hyvlad mandel över fisken.

 

 

Inlägget uppdaterades senast kl. 09:42 den 27 maj 2015.