Box-lyx på bolaget

Vi på Världens Viner har inga problem med att dricka vin på box, så länge vinet har kvalitet. Men att söka mest vin per krona, är ingen sport längre. Nej, kvalitet ska det vara, och gärna ursprung. Och välgjort, alltid välgjort.
Därför är det extra kul att kunna rekommendera två av Systembolagets absolut bästa rödvinsboxar i just detta nu. Båda präglas av fin kvalitet, det finns både charm och en strålande konsumenttillgänglighet.

Inception+2L+box+frilagd_M

Första vinet ut är Inception 2013 (nr 75710, 169 kr, 2 liter) från Sydafrika, Western Cape på Shiraz 81 procent, Petit Verdot 10 procent samt resterande Mourvedre.

Här har vi ett mustigt vin med fin fruktsötma, det är mogna, mörka bär i karaktären i typiskt varmfruktig sydafrikansk stil och med en fin liten balans med viss strävhet, ok syra och bra frukt i sammansatt, som sagt konsumtionsvänlig stil. Prova gärna till pulled chicken med potatismos.

 

bib_riscal_rgb2
Andra vinet ut är alltid lika pålitliga Riscal 1860, årgång 2012 (nr 74795, 239 kr, 3 liter) från spanska Castilla León på Tempranillo 100 procent.

Vinet har nu funnits i några år och denna nya årgång visar att man håller en riktigt bra kontinuitet i kvalitet och ursprung. Det är fruktigt i doft med inslag av mogna blåbär, björnbär, röda bär och en del vaniljsötma från faten. I smak är vinet mycket välbalanserat med liten strävhet, markerad syra, bra frukt och fattoner i avslut. Passar perfekt till buffén på kallskuret.

Inlägget uppdaterades senast kl. 10:25 den 26 november 2015.