Mozzarellasallad signerad Di Luca

Mozzarellasallad med mangobalsamico

Fernando Di Luca presenterar här en av sina favoriträtter. Det ska vara enkelt, italienskt och – det ska vara gott!

Cirka 150 g blandad sallad, t.ex.

rucola, huvudsallad

1 färsk persika

2 tomater, urkärnade och strimlade

125 g mozzarella i bitar

10-12 basilikablad i bitar

salt och peppar

Vinägrett

½ dl Zeta Balsamico Mango

½ dl Olivolja Classico Extra Vergine

½ tsk salt

 BdF_22A

 

Gör så här:

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Riv salladen i bitar och blanda med persikoklyftor, tomater, mozzarella och basilika i en skål. Vänd ner vinägretten. Smaksätt salladen med salt och peppar.

 

Vintips!

Prosecco di Valdobbiadene Spumante Brut (nr 76062, 120 kr)

 

Recept & foto: Di Luca & Di Luca

 

Inlägget uppdaterades senast kl. 17:16 den 19 november 2015.