Terrific tar över Rioja-klassiker

Terrific Wines är ny importör för Bodegas Franco-Españolas. I Sverige är bodegan känd framför allt för sina viner Royal Claret och Rioja Bordon.

Svenska vinimportfirman Terrific Wines är nu importör för Rioja-klassikern Bodegas Franco-Españolas. I Sverige är bodegan ett välkänt namn, inte minst för sina viner Royal Claret och Rioja Bordon.

– Vi är en liten firma och är så klart både stolta och smickrade över att en så stor och väletablerad producent som Bodegas Franco-Españolas valt oss som ny samarbetspartner i Sverige, säger Andreas Karlsson, vd för Terrific Wines.

bordon

Bodegan har redan idag flera viner på Systembolagets beställningssortiment, däribland et vitt vin, Viña Soledad Tête de Cuvée Reserva. På Terrific känner man, förklarar Andreas Karlsson, ett stort ansvar och en glädje över att få ta sig an företagets väldiga portfölj som spänner överallt från det mest klassiska av det klassiska till experimentlusta och en vilja att alltid gå vidare.

– I första hand kommer vi att fokusera på den traditionella Rioja-stilen i Rioja Bordón och det moderna konstverket Excelso, men även det vita kultvinet Viña Soledad Tête de Cuvée får en självklar plats i sortimentet, avslutar Andreas Karlsson, vd på Terrific Wines.

Fotnot. För närvarande finns följande av Bodegas Franco-Españolas viner i det svenska beställningssortimentet:

Viña Soledad Tête de Cuvée Reserva, nr 75639, 149 kr

Rioja Bordon Crianza, nr 75040, 85 kr

Rioja Bordon Reserva, nr 2726, 95 kr

Rioja Bordon Gran Reserva, nr 86815, 155 kr

Excelso Reserva, nr 74470, 99 kr

Intresserad av ännu mer Rioja? Köp vårt specialnummer, Världens Viner nr 4 2104. Finns på info@tastynews.se.

Inlägget uppdaterades senast kl. 12:12 den 3 november 2015.