Marulk à la Catenacci

Kombinationen är exemplarisk: Stefano Catenacci, marulk och ett glas champagne. Vi på Världens Viner blir överraskade över med den lätthet denna rätt tillagas. Och så gott som det blir. Varsågoda, här kommer Operakällarens mästerkock med ännu ett galet bra tips.

Pescatrice con crema di piselli
Stekt marulksfilé med grönärtscrème och röda mangoldskott
4 port

600 g putsad marulksfilé
1 schalottenlök
125 g färska gröna ärter (eller frysta)
4 msk extra jungfruolja
salt
vitpeppar
1 dl vispgrädde
100 g smör
1 ask röda mangoldskott

Gör så PESCATRICE CON CREMA DI PISELLI

PescatricePiselli_cmyk
Stekt marulksfilé med grönärtscrème och röda mangoldskott
4 port

600 g putsad marulksfilé
1 schalottenlök
125 g färska gröna ärter (eller frysta)
4 msk extra jungfruolja
salt
vitpeppar
1 dl vispgrädde
100 g smör
1 ask röda mangoldskott

Gör så här:
Salta, peppra och bryn marulksfilén i en stekpanna. Stek färdigt i ugn i 100 grader till en kärntemperatur på 40 grader.
Skala och finhacka schalottenlöken. Skala 2 msk ärter och blanda med hälften av löken, olja, salt och peppar. Ställ åt sidan.
Koka upp grädden och lägg i resten av schalottenlöken och ärterna och koka i 2 minuter. Häll sedan allt i en mixer tillsammans med smöret och kör tills det blir en slät crème, smaka av med salt och peppar.
Fördela de mixade ärtorna på tallrikar, skiva marulken och fördela även den på tallrikarna. Lägg en halv matsked av de skalade ärtorna på varje tallrik.
Garnera med mangoldskott.

Vintips!
Perrier Jouët Grand Brut (nr 82654, 399 kr)

Recept: Stefano Catenacci Foto: Nobis
 

Inlägget uppdaterades senast kl. 09:29 den 14 december 2015.