Äntligen vinmässa!

Snart är det dags för vinmässa signerad Nacka Strand. Det är det entusiastiska teamet bakom premierade Stockholm Beer & Whisky Festival som står bakom Stockholm Wine Fair, som det officiella namnet är.
Och det är hög tid! Vinordic har ju tappat både utställare, besökare och entusiasm så det behövs sannerligen någon som tar över stafettpinnen. För vi behöver vinmässor i Sverige, intresset är så stort att det stundtals är galet och många konsumenter vill verkligen lära sig, prova nytt, gammalt, överraskande, hitta nya infallsvinklar.
Fokus på mässan ligger på eko som i ekologiskt. Men man vill samtidigt vidga begreppet eko eftersom definitionen är lite annorlunda beroende på var vi befinner oss i världen. Visst, EU har en någorlunda tydlig inriktning, men sedan tar det slut. Och många vinproducenter jobbar ekologiskt utan att ha ambitionen att bli certifierade då certifikatet kostar pengar och tid i form av en hel del administration.
Så det är mycket välkommet och visst ligger eko i tiden. Fler och fler handlar ekologiska produkter och vi gillar ju att värna om miljön. Och så gillar vi vin.
Så varför då inte passa på? Det går flera bussar till NackaStrandsMässan.
Väl mött!
Johan Franco Cereceda
Och så kommer Världens Viners chefredaktör att hålla flera spännande Master Classes. Mer info senare.

Inlägget uppdaterades senast kl. 17:16 den 22 januari 2016.