Bästa pajen signerad Boscaini

En stärkande körsbärspaj efter en dag i pulkabacken. Hur låter det? Tänkte väl. Ingen mindre än italienska vinhuset Masis Raffaele Boscaini delar med sig av en av sina favoriter.

Körsbärspaj à la Raffaele Boscani

Vetemjöl 500 gr

Ägg 3 st

Socker 150 gr

Smör (rumstempererat) 300 gr

Salt

Bakpulver 30 gr

Citronskal

Körsbärsmarmelad

 

Bild 7921 Dessert

Gör så här:

Häll ut allt mjöl på bakbordet och därefter samtliga ingredienser (utom körsbärsmarmeladen) i mitten. Blanda mycket fort och låt sedan svalna i kylskåp en halvtimme. Kavla ut degen och placera i en rund form. Häll marmeladen i mitten och låt stå i ugn omkring 20 minuter på 170 grader.

 

Vintips!

Asti Cinzano (nr 7711, 75 kr)

4033

Recept: Raffaele Boscaini Foto: Ulf Widell & Åke Jacobsson

 

Inlägget uppdaterades senast kl. 13:55 den 18 januari 2016.