Moët & Chandon utsatt för bedrägeri

Det blir dessvärre allt vanligare med vinbedrägerier, inte minst genom förfalskningar. Och, föga överraskande, är det dyrgripar det handlar om. Nu har polisen hittat 9 000 falska flaskor lyxbubbel signerade Moët Chandon.

Flutes of champagne in holiday setting,Shallow Dof.

Vi läser om det allt oftare, vinbedrägerierna. De kommer i olika former, ibland handlar det om buteljerat vin från Syditalien som får amaroneetiketter. Annars kan det vara mindre nogräknade samlare som buteljerar tomflaskor där det legat dyrt slottsvin från Bordeaux med simpelt rödtjut men sålt det vidare på auktion, nykorkat, som Premier Cru-viner.

Eller nu som i Italien, där polisen sprängt en liga som var på vippen att sälja 9 000 flaskor falsk Moët & Chandon-bubbel.

Inte nog med det. Polisen hittade också över 40 000 etiketter med det kända champagnenamnet på, uppenbart att de 9 000 flaskorna bara var en del i den stora bedrägerihärvan i italienska Padua.

Den italienska polisen betäcknar tillslaget som mycket framgångsrikt i kampen mot vinförfalskningar och menar att man nu fått stopp på en av de värsta vinförfalskningsfirmorna i Europa, skriver Drink Business.

Bakgrunden till att man insåg att flaskorna var förfalskade var att de inte var numrerade.

 

Inlägget uppdaterades senast kl. 09:46 den 8 februari 2016.