Helgens favoriter

Nu är det varm nog att grilla men äta får man fortfarande göra inne i värmen. Till grillade lammkotletter eller en lammstek med vitlök och sky passar Pinot Noir från Kalifornien bra. Men vi börjar med en rosa grek.

 vvv

Ett lättare vin som går bra till mat och till vårens första soliga dagar är rosévin. Det finns de med krydda och finess och det finns några sötare än andra och några som håller år efter år. Ett land som inte är representerat i ordinarie sortiment med rosé är Grekland. Trots att de gör fantastiska viner i den kategorin. Har ni inte provat Nostos Pink 2014 för 119 kr så gör det. Lika delar av Syrah och Grenache. Varm rosa färg, kryddig doft och ett bra vin i väntan på att grillen blir varm och till grillad mat, kanske vårens primörer från grillen. 72571 Nostos Pink 2014, 119 kr

 

De Loach MaboroshiPinotNoir

 

Förslag är De Loach Pinot Noir 2012 från Maboroshi Vineyard i Russian River. En fullmatad Pinot Noir när den är som bäst från det något svalare området Russian River. En klar rubinröd färg. Toner av örter, läder och liten rökighet i doften. Ett torrt medelfylligt vin med friska kryddiga toner av örter och vitpeppar. Eftersmaken är elegant med mjuka tanniner och angenäm kryddighet.

71659 De Loach Maboroshi Vineyard Sebastopol Hills Russian River Pinot Noir 2012, 399 kr

 

dl_greenvalleypinotnoir_bottleshot-200x726 (002)

En smakrik Pinot Noir till från området Russian River i Sonoma är Loach Green Valley 2012. Här är det fingertoppskänsla som speglar sig i vinet. Ett fint hantverk som man blir glad av. Ett något högt pris för vardagsvin men när det är en liten produktion och så eftertraktat som detta är, blir prislappen därefter. Vinet är elegant med tydliga Pinot Noir-egenskaper. Ett meditativt vin med flera lager av smaker som friska mörka bär, örter, kryddor och fin fatkaraktär från de franska faten. Lång och balanserad eftersmak. Det är ett vin som du kan lägga undan några år och det mognar något till.

74619 De Loach Pinot Noir Green Valley 2012, 439 kr

 

 

Inlägget uppdaterades senast kl. 11:06 den 8 april 2016.