Spännande seminarium om spanska vinets framtid

Global uppvärmning, men också hållbarhet och historiska värden. Det var några av de teman som togs upp när spanska ambassadören hade bjudit in till seminarium om spanska vinets framtid.

Vilka är vinindustrins stora utmaningar? Det var huvudtemat när spanska ambassadören Javier Jiménez Ugarte hade bjudit in till seminarium till ambassadens residens på Djurgården i Stockholm.

DSC_0730

Åke Jacobsson, ansvarig utgivare på Världens Viner med Miguel Torres Sr som pratade om den globala uppvärmningn.

Det var ett välbesökt event. Representanter från Systembolaget, press och vinimportledet i Sverige fick lyssna till när bland annat Miguel Torres Sr pratade om faran med den globala uppvärmningen.

– Det är alarmerande uppgifter och därför så mycket vitkgare att vi gör något, sa Mguel Torres i sitt anförande.DSC_0735 (2)Världens Viners chefredaktör med spanska ambassadören Javier Jiménez Ugarte.

Men även Ricardo Pérez Palacios från Bierzo var på plats. Hans utgångspunkt var lite annorlunda, dels det historiska värdet i de olika vindistrikten, dels växtplatsens betydelse i en historisk kontext och det ursprungsspecifika.

Från Freixenet kom vd:n för Freixenet Nordic, Staffan Wåge och pratade om vikten av hållbarhet i produktionen.

Eventet, som modererades av Världens Viners chefredaktör Johan Franco Cereceda, avslutades med en mycket uppskattad lunchbuffé där tapas serverades.                                                                                             

 

Inlägget uppdaterades senast kl. 10:48 den 19 april 2016.