Bästa grillvinerna

grillviner-intro

Nu står han där, den svenske mannen i sin träningsoverall och grillar. Med vad dricker han egentligen?

Grillsäsong och vi ser framför oss hur den svenske mannen står och grillar i sin luggslitna träningsoverall. Och det är klart han vet bäst, vet exakt när han ska vända steken, vilken innertemperatur den ska ha och hur få den perfekta grillytan.

Men vad dricker han egentligen? Jo, öl, före grillen, under och efter.
Men vinet då? Jo, det finns ju en uppsjö. Vår vinexpert Johan Franco Cereceda tipsar därför om sommarens bästa grillviner.

Carmen Gran Reserva Cabernet Franc

Carmen Gran Reserva Cabernet Franc 2012 (nr 6221, 119 kr)
Spännande vin med massor av mörka bär, lite kakao med inslag av vitpeppar. Perfekt till grillad hamburgare på högrev, serveras med chilibea och grönsallad.

Almodi

Almodi (nr 74874, 114 kr)
Elegant och varmfruktigt i samma klunk, bra bärighet, inslag av mogna hallon och med en lätt aniston i smak. Förkoka ribs, låt grilla kort men intensivt, servera med bakad potatis (på grillen!) och en fet örtig sås.

Santenay

Santenay 2011 (nr 5476, 189 kr)
Härliga röda bär, jordgubbar, hallon och lite lingon i både doft och smak. Lägg torskrygg på grillen, servera med kokt färskpotatis och några skvättar wasabimajonnäs.

Speri Sant’Urbano Valpolicella Classico

Speri Sant’Urbano Valpolicella Classico 2010 (nr 76483, 159 kr)
Doft- och smakintensivt med inslag av både torkad frukt, mogna plommon, körsbär och en fint örtig klang. Perfekt till grillad majskyckling med grillade rotfrukter och röd paprika med cous-cous och tsatsiki.

Crozes-Hermitage Meysonniers

Crozes-Hermitage Meysonniers 2013 (nr 76716, 199 kr)
Läckert mineraligt med fint kryddig ton, bärigt med inslag av mogna bär, björnbär, viol, lätt pepprigt och skönt medelhavskryddigt. Grilla en bit oxe, servera med grillad klyftpotatis och en örtig fet sås som bryter ner vinets strävhet.

Etiketter:,

Inlägget uppdaterades senast kl. 14:01 den 18 maj 2016.