Spännande vinevent signerat Magnum Club

Varför inte låta några av världens mest framgångsrika kvinnor i vinindustrin möta Sveriges ledande vinskribenter och sommelierer? Så tänkte man på Magnum Club och lät det sedan ske på Moderna Muséet i Stockholm. Succé blev det.

Det var stort pådrag på Moderna Muséet i Stockholm i dagarna. The Magnum Club hade nämligen bjudit in sina medlemmar i ett arrangemang utöver det vanliga och faktiskt klubbens endast andra publika event. Idén var att samla Sveriges ledande vinskribenter och sommelierer för att prova medlemmarnas viner och hinna samtala med dem i avslappnade former.

IMG_3209The Magnum Club är ett nätverk bestående några av världens ledande kvinnor i vinbranschen. En klubb som behövs då stora delar av vinindustrin fortfarande är manligt dominerande.

I Sverige är vinskribenten Erica Landin en av medlemmarna och även hon som stod bakom arrangemanget på Moderna Muséet. Ett synnerligen lyckat sådant. Inte minst att döma av både medlemmarnas och de inbjudnas kommentarer.

Bland medlemmarna på plats fanns bland annat María José López de Heredia (på bilden tillsammans med artikelförfattaren) från Rioja, Gaia Gaja från Barolo, Theresa Breuer från Rheingau, Marilisa Allegrini från Veneto samt Andrea Mullinex från Swartland, Sydafrika. Med sig hade de tre viner var, alltifrån viner vi kan hitta på Systembolaget till rariteter.

Bland andra var även Ayana Misawa från japanska Grace Wine på plats och hade tagit med sig ett vitt vin på druvan Koshu samt ett mousserande vin på Chardonnay. Lysande viner, både två.

The Magnum Club kallas klubben då samtligande närvarande medlemmar tar med sig en flaska vin, på magnum, till klubbmiddagarna.

Några av de viner som fanns att prova:

Inglenook Cask Cabernet 2012, Kalifornien, USA

Viña Tondonia Crianza 2004, Rioja, Spanien

Berg Rottland 2009, Rheingau, Tyskland

Dagromis 2012, Barolo, Italien

Grace Koshu 2015. Yamanashi, Japan

Mullinex Schist 2010, Swartland, Sydafrika

Allegrini La Poja 2011, Veneto, Italien

Accendo Cellars Cabernet Sauvignon 2013, Napa, Kalifornien, USA

AR Lenoble Grand Cru Blanc de Blancs, Choilly, Champagne, Frankrike

Yalumba Signature Cabernet Sauvignon Shiraz 2012, South Australia, Australien

Scharzhofberger Grosses Gewächs 2010, Mosel, Tyskland

Caliza 2011, Dominio de Valdepusa, Spanien

 

Inlägget uppdaterades senast kl. 12:59 den 3 juni 2016.