Svenska viner med italienskt hjärta…

… eller om det var tvärtom. Hur som helst började äventyret redan 2004 då några entusiaster började importera druvor från Toscana och göra vin i Lidingö. Många år har gått och vinerna har – faktiskt – gått från klarhet till klarhet. Idag är det riktigt intressant.

Världens Viner provade de senaste tillskotten.

Högberga Merlot 2013 Svensk ek (artnr 30954, 198 kr)
hogberga_merlot_svensk_ek_500
Intressant fruktig karaktär med tydliga druvtypiska toner, inslag av både mogna plommon, skogsbär, lite kryddig ton och en hel del fatkaraktär. Men fin balans mellan frukt och fat och en angenäm längd.

Högberga Blend 2013 Svensk ek (artnr 30955, 198 kr)
hogberga_blend_500
Initialt dominerande fatkaraktär, sedan kommer frukten, mörka, lite mogna bär, tydlig örtig ton med bra syra, lite vanilj, lite vässad blyertspenna, sötlakrits och en ihållande eftersmak som domineras av fat, syra och en rejäl portion frukt som väger upp en del av vaniljsötman. Kul vin!

Etiketter:

Inlägget uppdaterades senast kl. 11:50 den 8 augusti 2016.