Ledare

Tack för mig!

Tre år har gått och efter tolv temanummer, över 2 000 provade viner, reportageresor till bland annat Nya Zeeland, Frankrike, Trinidad Tobago, Spanien, Italien, Kroatien, över 150 skrivna reportage, hundratals vinrecensioner, uppstart av Facebook-sida och denna sajt, är det dags för mig att gå vidare. Jag vill främst tacka alla medarbetare och ... Läs vidare

Appassimento-generationen Systembolagets fel

Någon mer än jag som tröttnat på att bli serverad kall glögg i glaset? Jag trodde väl det. Men varför blir det bara värre och värre? Jag var kritisk redan för länge sedan. Det började med att Systembolaget tog bort begreppet halvsött på sina butikshyllor. Plötsligt befann sig alla halvsöta viner, alltså ... Läs vidare

Vinindustrins utmaningar

Det är ett hårt slit att vara vinproducent. Idag handlar det inte bara om att producera bra viner, det ska tillverkas på hållbart vis, gärna eko, vinet ska ha mycket ursprungskaraktär och man ska snabbt hitta ut till exportmarknaden då den inhemska konsumtionen dalar. Och så har vi den globala uppvärmningen som ... Läs vidare

Sveriges krogscen en dröm – men det finns ett problem

Visst, stjärnor hit och dit från den franska matbibeln och White Guide med presentation på Operan mer likt en operett. Men det är inte det som gör Sveriges krogscen så imponerande. Det är vitaliteten, energin och experimenterandet. Det är helt otroligt vad det händer. Visst ska vi tacka kritiker, pådrivare och kapitalet ... Läs vidare

Summerat efter mässan

Vinmässan är nu över och om vi ska summera var det i stort mycket lyckat. Visst kunde det ha varit fler besökare, det kan de alltid, och visst lyste i synnerhet branschen och vinskribenterna med sin närvaro. Man undrar lite varför? Fatigue? Eller allmänt ointresse? Oavsett vilket är det allvarligt. Eller för ... Läs vidare

Äntligen vinmässa!

Snart är det dags för vinmässa signerad Nacka Strand. Det är det entusiastiska teamet bakom premierade Stockholm Beer & Whisky Festival som står bakom Stockholm Wine Fair, som det officiella namnet är. Och det är hög tid! Vinordic har ju tappat både utställare, besökare och entusiasm så det behövs sannerligen någon som ... Läs vidare

Brytningstid för vinjournalistiken

Hur ska vi ha det? Med vin-journalistiken alltså? För så här kan vi i alla fall inte ha det! Jag har tagit upp det förr och med risk för att verka tjatig, tar jag upp det igen. För jag kan rimligen inte vara den enda som är bekymrad över utvecklingen. Vilken då? ... Läs vidare