Ledare

Genuint på Sardinien

Sardinien kanske inte är det första man tänker på när man funderar över italienskt vin. Fullt förståeligt, dessutom. Exporten är minimal, sedan har ju Italien en hel del annat att uppvisa i fenomenal vinväg. Samtidigt, efter en resa på ön är det svårt att inte imponeras. Nej, ön är inget nytt Bolgheri, ... Läs vidare

Tobago time

Stressad västerlänning i Västindien göre sig icke besvär.  För här gäller en helt annan tid. Eller snarare tidsuppfattning. Och att ställa om till den är betydligt svårare än jetlagen. Som duktig svensk (nåja) vill man ju komma i tid, vara lite av ett föredöme och när det står i programmet att bussen ... Läs vidare

150 meter kvar…

Jag är ute och promenerar, har precis varit på en provning av Fernando de Castillas alldeles utsökta sherry, flera varianter, från den torraste manzanillan till djupt honungssöta PX. Allt i exklusiv klass. För mig är det ännu en gåta att starkvinet från Spanien inte nått den popularitet vinet borde ha gjort. Vi ... Läs vidare

Köttfria dagar

Kontroversiellt har det blivit, köttet. På sistone har det fått uppmärksamhet på flera olika vis. Ibland bra, ibland dåligt. Men alltid med en nerv. Vi har precis fått information om att AG på Kungsholmen i Stockholm för tredje gången i rad blivit vald vill Årets köttkrog. Och ja, grattis får man väl ... Läs vidare

Nu kör vi

Bäst just nu är nypremiären av Världens Viners hemsida. Nu gör vi en storsatsning och kommer att presentera tips, spännande reportage och senaste nytt inom vinvärlden, både den inhemska och internationella. Vi kommer att presentera nyheter från Systembolaget, tipsa om filmer med vin- och matanknytning, rekommendera (eller varna för) krogar och ge ... Läs vidare