Okategoriserade

Överraskande mångfald från kultig Smith

Bra vin, det visste vi att han gjorde. Det är kul, lite kultigt och med snygga etiketter. Men efter en provning av en rad exklusiva viner från hans vineri i utanför Seattle, Washington, blir man inte annat än imponerad. Han har rykte om sig, Charles Smith. Bullrig, egensinnig och lite av en ... Läs vidare

Bästa pajen signerad Boscaini

En stärkande körsbärspaj efter en dag i pulkabacken. Hur låter det? Tänkte väl. Ingen mindre än italienska vinhuset Masis Raffaele Boscaini delar med sig av en av sina favoriter. Körsbärspaj à la Raffaele Boscani Vetemjöl 500 gr Ägg 3 st Socker 150 gr Smör (rumstempererat) 300 gr Salt Bakpulver 30 gr Citronskal ... Läs vidare

Världens Viner startar kurs i dryckesjournalistik

Nu startar Världens Viner tillsammans med systertidningen Allt om Whisky kurs i dryckesjournalistik. – Målet är att lära sig hantera det journalistiska språket, säger Johan Franco Cereceda. Nu startar Världens Viner tillsammans med systertidningen Allt om Whisky en kurs i dryckesjournalistik. Det är en vidareutveckling av den tidigare kursen i vinjournalsitik. – ... Läs vidare

Tysk nationaldruva allt mer internationell

Säg Riesling och de flesta tänker vindlande floder och djupa dalgångar där den odlas, i Tyskland. Men druvan odlas också alltmer internationellt, även om den fortfarande räknas som en tysk angelägenhet. I synnerhet om man frågar tyskarna. Internationella druvsorter kallar vi de forna franska, alltså Chardonnay, Cabernet sauvignon… och ja, resterande. Häri ... Läs vidare

Vinnaren i Världens Viners tävling korad

Under Stockholm Beer & Whisky Festivals första helg anordnade Världens Viner en tävling för besökare. Nu är vinnaren utnämnd. Vilken är Tyskland mest odlade druva? Är det Riesling, Silvaner eller Müller-Thurgau? Denna och två frågor till skulle man veta svaret på för att vinna en prenumeration på Sveriges mest prisbelönta tidning, Världens ... Läs vidare

Vinrankskramare med stor surfpassion

Johan Reyneke gillar att surfa. Och så gillar han att krama vinrankor. Kanske inte bildligt, men ändå. Och så gillar han biodynamik. Och vin. Och rättvisa. Klart han gör internationell kometkarriär med de egenskaperna. Sydafrika tror mycket på fair trade. Och det är inte så konstigt med den historia landet har. En ... Läs vidare

Tio snabba till Maria Mellin på O.Wines…

Ni jobbar mycket med Grekland och Kroatien, varför då? – Grekland känns naturligt för mig då jag varit på Kreta i stort sett varje år sedan 1978. Språket, maten kulturen och så småningom vinet har jag upplevt och lärt mig uppskatta på plats, både sämre och bättre. I slutet av 90-talet dök ... Läs vidare