Arkiv: Australien

Överraskande vertikal med Cab från Coonawarra

Lagra Cabernet Sauvignon-viner från Australien… det går väl inte? Jodå, i synnerhet om de kommer från Coonawarra. Det visar inte minst ett nyligen genomfört gästspel på guldkrogen Nook i Stockholm. Visst har vi våra funderingar. En cabernet sauvignon från Down under från andra sidan seklet… Kan inte vara annat än…? Men oj ... Läs vidare

Elegans från Down Under

Ben Riggs är på snabbvisit. Och med sig har han en rad spännande viner från Zonte’s Footstep, där han ger en delvis ny bild av Australien som vinland. Överfatad chardonnay eller smakexplosiv shiraz, det är frågan. Eller? Nej, inte nu längre. Australien som vinland har betydligt större mångfald och elegans än så. ... Läs vidare

ICA börjar sälja vin i butik

Nu ska ICA börja sälja vin i matbutiken. Men det är inte vanligt vin, utan lågalkoholvin, signerat Lindeman’s. – Vi är väldigt stolta över att vara först på marknaden, säger Joakim Reuszner, ansvarig för Lindeman’s i Norden. Intresset för lågalkoholviner växer markant i Sverige. Senaste siffran visar att segmentet ökat med hela ... Läs vidare

All time high för Jacob’s Creek

Det har jublats en hel del på Pernod Ricards Sverigekontor. Anledning? Fem lanseringar på Systembolaget bara i juni. Och ytterligare en i september. Tacka Jacob’s Creek för det. Det jublades på Pernod Ricards Sverigekontor tidigare i vår. Hela fem fasta lanseringar på Systembolagets sortiment blev klara för sommarlansering. Samtliga från Jacob’s Creek, det ... Läs vidare

Världens äldsta Shiraz

I vinvärlden tävlar många om ålder. Äldsta vinet, äldsta vinfirman, äldsta vingården… När det kommer till Shiraz är australiska Langmeil mästare. I vinvärlden är det ålder som gäller. Kanske inte bland medarbetarna på vingården eller med tekniken, utan snarare handlar det om att den som kan göra det mest långlivade vinet vinner. ... Läs vidare

Lindeman’s väljer bort det sockersöta

Australiska vinjätten går motströms och jobbar hellre med fylligt vin istället för sockersött. Idag väljer många vinkonsumenter gärna ett rött vin med en hel del socker i. Ett otyg menar en del, andra konstaterar bara att kunden (konsumenten) alltid har rätt. Vinerna kommer gärna från Italien, där appassimentometoden blivit närmast allenarådande för ... Läs vidare

Säsongsvin från australisk jätte

Rosévin hör sommaren till, amarone till höstens alla viltgrytor och julöl… ja till julbordet med omnejd. Men nu bryter den australiska vinjätten Lindeman’s ny mark och lanserar två specialdesignade viner för vintern. Ett vitt vin lagom till jul, kan det vara något? Jo, det tror man på australiska vinjätten Lindeman’s. För nu ... Läs vidare