Arkiv: Högberga

Svenska viner med italienskt hjärta…

… eller om det var tvärtom. Hur som helst började äventyret redan 2004 då några entusiaster började importera druvor från Toscana och göra vin i Lidingö. Många år har gått och vinerna har – faktiskt – gått från klarhet till klarhet. Idag är det riktigt intressant. Världens Viner provade de senaste tillskotten. ... Läs vidare

Fina viner från Lidingö

Visst görs det vin i Sverige, så långt upp som i Stockholmstrakten. Men druvorna hämtas från Toscana och bara det är ett äventyr. Men väl värt det, för de tre vinerna Världens Viner har provat, överraskar både med komplexitet, struktur och konsumtionsvänlighet.   890 Cabernet Sauvignon 2012 (nr 30209, 198 kr) Bra ... Läs vidare

Vi gör Italien på Lidingö

Svenskt vin kallas det när man gör vin i Sverige. Men om man då importerar druvor från exempelvis Italien och sedan gör vin på det i Sverige, vad kallas det då? – Svenskt vin, det säger man på Systembolaget, säger Johan Zälle på Högberga Vinfabrik på Lidingö. Det är skillnad på svenskt ... Läs vidare