Arkiv: Myllymäki

Strömmingsklassiker i nytt format

Kolla bilden, läs receptet och låt det vattnas i munnen. För det är en veritabel klassisker som dammas av och görs till 2016. Så gott, så förföriskt. Och dricker man dessutom en petit chablis till, är man så nära himmelriket man kan komma. Trots att man fastnat köket.  Tommy Myllymäki presenterar sig ... Läs vidare

Spansk matmagi och svensk skaldjurslyx

Hösten går mot sitt slut, vintern är snart här. Däckbytet gjort, sista vändan till återvinningen med höstens skörd är avklarad och kvällarna blir långa. Alltså, perfekt för att ställa sig i köket, låta sig inspireras och prova något nytt. Världens Viner tipsar därför om två riktigt sköna kokböcker av säregna slag som ... Läs vidare

Guld till Myllymäki i Bocuse d´Or

Igår blev det klart att svenske kocken Tommy Myllymäki är bäst i Europa. Det innebär att han representerar Sverige i kock-VM i Lyon 2015. – Tommys vinst och hans fantastiska mat är ett kvitto på att svensk gastronomi håller en extremt hög nivå just nu, säger Mathias Dahlgren. Bocuse d´Or Europe, kock-EM, ... Läs vidare