Arkiv: Pinot Noir

Pinot-pionjär i Sydafrika

Visst kan han sin Pinot Noir, Peter Finlayson från Sydafrika. Men om man tittar en smula närmare, ser man att det inte är den enda ovanliga druva i Sydafrika han behärskar att göra bra vin på. Världens Viner fick en exklusiv provning med denna Pinot-pionjär. Han är sannerligen inte den yviga sorten, ... Läs vidare

Helgens favoriter

Nu är det varm nog att grilla men äta får man fortfarande göra inne i värmen. Till grillade lammkotletter eller en lammstek med vitlök och sky passar Pinot Noir från Kalifornien bra. Men vi börjar med en rosa grek.   Ett lättare vin som går bra till mat och till vårens första ... Läs vidare

Bästa Pinot från Nya Världen

 Världens mest ansedda druva? Jo, Pinot Noir förstås, Bourgognes symbol. Men även i Nya världen görs det riktigt bra viner på denna delikata druva. Världens Viner rekommenderar två av de allra bästa just nu.   Tama Vineyard Selection Pinot Noir 2014. (Artikel nr 2758, 119 kr) Chile, Leyda Valley. (Theisvine AB) En ... Läs vidare

Världens sydligaste Pinot Noir

Här regerar Pinot Noir, i kylslaget inlandsklimat. Klart man gillar vinerna härifrån. ... Läs vidare

Toppviner från Nya Zeeland

Elephant Hill i Hawke’s Bay på Nordön är en av landets bästa producenter. Nu lanseras flera av deras viner på den svenska marknaden. Nya Zeeland är långt ifrån endast Sauvignon Blanc. På Nordön, mer specifikt i distriktet Hawke’s Bay gör man snarare heder i att inte fokusera på den forna Loire-druvan. Här ... Läs vidare

Stadiga viner som kräver sin mat

Ibland bjuder matsedeln mat som kräver lite extra av vinet som ska serveras till. Ska nu detta extra vara en mer fyllig smak, till en kraftigare fiskrätt eller till rätter av fågel, ja då faller valet för mig på att vinet kommer från äldre vinstockar där druvorna får mogna i lugn och ... Läs vidare

Veuve Clicquot lanserar ny champagne

Lagom till sommaren lanserar champagnehuset Veuve Clicquot en ny champagne, Rich. En professionell mixoloist har tagit fram champagnen som med fördel blandas med färska grönsaker, frukt, te och is. Champagnehuset Veuve Clicquot drar sig inte för att gå mot strömmen. När de flesta husen i det nordfranska vindistriktet gör torrare och torrare ... Läs vidare