Recept

God Jul från Världens Viner

God Jul önskar vi på Världens Viners redaktion och tack för att ni följt oss under ett turbulent 2015! Nu tar vi nya tag och jobbar redan intensivt med vårt nästa nummer som kommer att handla om en spännande vinindustri på Kanarieöarna med riktigt bra tips om bästa viner, bästa krogar och ... Läs vidare

Marulk à la Catenacci

Kombinationen är exemplarisk: Stefano Catenacci, marulk och ett glas champagne. Vi på Världens Viner blir överraskade över med den lätthet denna rätt tillagas. Och så gott som det blir. Varsågoda, här kommer Operakällarens mästerkock med ännu ett galet bra tips. Pescatrice con crema di piselli Stekt marulksfilé med grönärtscrème och röda mangoldskott ... Läs vidare

Kroatisk risrätt regerar i Rovinj

Italien och risotto i all ära, men i den här varianten, en kroatisk specialitet, har man förstått vad det handlar om. Till skillnad från en klassisk italiensk risotto är denna kraotiska variant inte lika krämig och fet. Osten används mer som smaksättare mot slutet av tillagningen än en grund. På favoritkrogarna i Rovinj serveras ... Läs vidare

Läckra små arancini av Jamie Oliver

Lätta att göra, ser spännande ut på faten och smakar gudomligt gott. Det är egentligen en sammanfattning av Jamie Olivers mästarkunnande i köket. Världens Viner delar gärna med sig av hans konster. Arancini Räcker till 24 stycken 400 g arborioris 100 g riven parmesan 4 ägg, uppvispade 120 g gorgonzola dolcelatte, hackad ... Läs vidare

Mozzarellasallad signerad Di Luca

Mozzarellasallad med mangobalsamico Fernando Di Luca presenterar här en av sina favoriträtter. Det ska vara enkelt, italienskt och – det ska vara gott! Cirka 150 g blandad sallad, t.ex. rucola, huvudsallad 1 färsk persika 2 tomater, urkärnade och strimlade 125 g mozzarella i bitar 10-12 basilikablad i bitar salt och peppar Vinägrett ... Läs vidare

Överraskande gott från Sardinien

I Världens Viner 2 som nu är ute i handeln, är det Sardinien som gäller, denna fantastiska ö mitt i Medelhavet. Tidningen är sprängfylld med läsning om vin, resor, lyxigt boende (utan att vara dyrt) och mat, massor av mat. Här bjuder vi på en av de godare rätterna ön kan uppbåda, ... Läs vidare

Sardisk spaghetti med kaviartvist

Italiensk mat i alla ära. Men den sardiska är snäppet roligare, mer lokal och alltid överraskande gott. Som rätten nedan som tillagas med varm hand på restaurang Mancini i Stockholm city, en av de bästa italienarna i Sverige. Buon appetito!   Spaghetti con la bottarga[1]   bottarga di muggine spaghetti 5 msk ... Läs vidare