Recept

Sjömagasinet: recept med vin i mittpunkten

Bara ett år efter ägarbytet blev Sjömagasinet omnämnt i Guide Michelin Rouge, visserligen utan stjärna men otroligt snabbt ändå. Bakom bedriften står Ulf Wagner och Gustav Trädgårdh. Och det är ingen tvekan om att de är på väg mot den där stjärnan som föregångaren Mannerström bar på i elva år. Trio från ... Läs vidare

Recept: Amarone och svensk husmanskost

Vem hade trott det? Men att dricka amaronevin till svensk husmanskost är överraskande gott. Här finns det sötaktiga i vinet som gifter sig med maten, frukten som fångar upp fräschören och eldigheten som finfördelar det feta. Se där en förklaring till varför vi i Sverige är världsbäst på att dricka det röda ... Läs vidare

Anders Levén: Meny á la Mallorca

Utöver allt annat på Balearerna så frapperas man av den ständigt närvarande, ljuvligt doftande och fantastiska maten som man stöter på överallt. Här har vi låtit Anders Levén hämta inspiration från Mallorcas kök och han har tagit fasta på att grillad fisk är stående på menyerna runt om på ön, ofta Sanktpersfisk ... Läs vidare

Spansk mat med Anders Levén

Världens Viners mästerkock Anders Levén siktar in sig på den berömda svarta Ibéricogrisen som till skillnad från vita grisar faktiskt kan skala ekollon, vilket den utfodras kontinuerligt med för att skinkan pata negra ska bli så bra som möjligt. Allra bäst anses Paleta Iberica de Bellota vara, och ”bellota” betyder just ekollon. ... Läs vidare

Danskt rågbröd

Ett gott, saftigt och smakrikt bröd när du vill att brödet inte bara ska vara ett nödvändigt tillbehör. Sätt en surdeg på rågmjöl och baka sedan det här fantastiska brödet av dansk typ. ... Läs vidare